söndag 30 oktober 2011

Söndag och det vankas stek - Skinkstek 8 propoints

Skinkstek 8 propoints

6 portioner

ca 1,2 kg skinkstek
2 gul lök
2 äppel
1 vitlöksklyfta
1 morot
4-6 st katrinplommon
1 köttbuljong tärning
Salt & vitpeppar
1 tsk malen ingefära
5 dl vatten
2 dl mild mini mat 7%
1 msk maizena redning
12 potatis
Lite fett till stekning


Krydda steken och stek den hastigt i en stekgryta så den får färg. Lägg ner katrinplommon, lök,äppel och morot i bitar och buljongtärningen. Häll på vatten.

Stek långsamt till den når en temperatur av ca 75 grader. Ca 1-1,5 timme.

Ta upp steken och låt vila. Sila skyn och koka upp med grädden. Smaka av och krydda ev lite mer. Red av med maizena.

Servera steken i skivor med den goda såsen och kokt potatis och gärna lite grönsaker som tex broccoli eller brysselkål.

Var och köpte nya tallrikar idag, mycket trevligt att servera maten på nått snyggt. Ögat äter minst lika mycket som magen ;)



Bon apetit!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar