måndag 10 oktober 2011

Entrecote med jordärtskockspuré med balsamicosås

2 portioner  - 11 propoints per portion

150 g Entrecote per person

4 jordärtskockor
2 små potatisar
1/2 msk flytande margarin
2 msk milda extra 4%
Salt & peppar

1/3 dl Balsamvinäger 
1 st scharlottenlök
1/2 dl rött vin
1,5 dl vatten
1,5 msk kalvfond
olja för stekning - ett spray med pumpen
salt & peppar

Finhacka löken och sautera den i lite olja. Tillsätt vatten, vin, fond och balsamvinäger.
Låt koka till såsen har reducerats till ca hälften. Sila såsen och smaka sedan av med salt, peppar.

Skala jordärtskockorna och potatisarna.
Skär dem i likstora bitar och koka dem till de är helt genomkokta och mjuka.
Mixa potatisen och jordärtskockorna med mixern.
Tillsätt grädde, smör, salt och peppar. Var försiktig med vätskan då purén gärna kan bli för lös! Tillsätt grädden i omgångar för att hitta rätt konsistent. Krydda till önskad smak.

Salta & peppra entrecote och stek hastigt i minimalt med fett.

Servera med pure och sås och gärna lite grönsaker efter tycke och smak.

Bon apetit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar