torsdag 27 oktober 2011

Pappas lyxiga nötfärsbiffar 9 propoints

Ikväll lyxade vi med en klassiker som pappa brukade önska på sin födelsedag. Har har vi bytt ut hasselbackspotatisen till rotfrukter istället för ett slankare resultat.

2 portioner

350g nötfärs 10%
2 gula lökar
2 morötter
1 palsternacka
1 tomat
10 skivor smörgåsgurka
1 msk honung
Salt, peppar
Vitlök & örtkrydda
2 tsk olja

Skala morötter, gul lök och palsternacka. Skiva en av lökarna och stek den i lite olja mjuk.
Skär moror och palsternacka i stavar och resterande lök i bitar. Lägg i ugnsform, spraya olja på och krydda samt rippla honung över. In i ugn 225 g i ca 20 min.

Dela upp färsen i fyra lika delar och forma 4 platta biffar, salta och peppra. Lägg den stekta löken på två av biffarna och lägg sedan över den andra av biffarna över, som en dubbelburgare. Stek på varje sida till den stekgrad du önskar. OBS inte för mycket, då blir det torrt och tråkigt.

Skär tjocka skivor av tomaten och gröpa ur, spar två skivor tomma och hacka resterande tomatkött i tärningar. Hacka även gurkan och rör ihop.

Vid servering så lägger man en tomatring på varje biff och fyller med tomat & gurkhacket. Det som blir över kan man ta vid sidan om.

Bon apetit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar