fredag 21 oktober 2011

Kycklingfile med cidersås 10 propoints

Fredag och äntligen helg. Idag svänger vi ihop en favorit, cider i såsen gör detta till en mycket smarrig och lyxig rätt men endå slank.

TIPS! Denna rätten ska med fördel lagas med ett glas kallt vitt vin nära till hands.

Trevlig helg!

2 portioner

125 g kycklingbröstfilé per person ( 1 stor eller två små)
2 dl äppelcider tex Herrljunga
1 dl milda mini mat 7%
2 msk kycklingfond
2 gul lök
1 morot
1 vitlöksklyfta
Salt & peppar
Vitlök & ört grillkrydda
2 tsk olja (gärna med spray pump)
Ev redning
2 potatis per portion

Skiva eller skär potatisen och lök i stavar, hacka eller skiva lök. Lägg i ugnsform och krydda med salt, peppar och vitlök och örter samt spraya ca 2 doser med spray oljan.
In i ugn på ca 225-250 grader i 20 min.

Krydda kycklingbröst med salt och peppar. Stek i ugn på 225g i ca 25 min. Att linda in i bacon gör detta recept ännu godare, så för er som inte räknar poäng, lyxa till med det vet ja ;) ca 2 skivor per filé.

Medans det står i ugnen är det dax för såsen.
Bryn lök och vitlök i lite olja i en kastrull. Häll över cider & kycklingbuljong och låt koka lite. Tillsätt grädden. Smaka av med salt & peppar, tillsätt ev lite soya för färgen skull, och ev mer cider och sila av. Vill man ha en tjockare sås går det bra att reda med lite majzena redning. Men glöm inte att ta upp poäng för detta.

Servera kycklingbröstet tillsammans med den råstekta potatisen, sås och kokt sparris eller broccoli.

Bon apetit!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar