fredag 28 oktober 2011

Fredagsmys - Entrecote med rotfrukter 10 propoints

Äntligen Fredag.

Vilken jäkla vecka det varit. Mycket att göra på jobbet, på gränsen till för mycket den här veckan så jag är sjukt glad att det äntligen är helg.
Var hos tandläkaren i morse, jesus. Diagnos... En sprucken tand och en tom plånbok pga det. Tur man sålt gammalt guld nyligen. Haha, Skönt att veta vad man ska göra med pengarna. Det trista är att dom ska sätta en krona och hoppas på att rädda tanden, men ev så går det inte och då kommer dom med stora tången och rycker ut den. Och med det alla pengar jag investerat i den, Surt eller vad?

Väl hemma är det fredagsmys, vitt vin och matlagning med sambon. Myyys!

Idag blev det entrecote med diverse tilbehör. Lite extra - extra gott.

2 portioner

300 g Enrecote
2 potatis
Palsternacka
Morötter
Gul lök
1/2 msk Honung
2 tsk olja
Salt, peppar , vitlök/örter skryddaoch vitlökspulver
Färska champinjoner

Skär potatis, morot, gul lök o palsternacka i strimlor. Rippla över honung, sparaya med lite olja och krydda.
Stek i ugn på 225-250 g i ca 20 min.

Stek champinjoner i lite olja, krydda med salt & vitpeppar.

Stek entrecoten hastigt i lite olja. Servera med tillbehören.

En tomatsallad med tomat, rödlök och balsamicocreme till passar utmärkt.

Gör till det en sås baserad på 4% milda, lite vatten och steksky, kanske en hackad charlottenlök. Kryddor, tex pepparmix, salt, buljong, cognac. Känn dig fram.

Och för guds skull - glöm inte det viktigaste, ett glas av nått gott. Räkna points på det eller inte. Upp till dig. Jag gör det inte och går ner endå, du går nog ner fortare om du räknar det. Är ju trots allt kalorier.

Senare blir det Varm äppelsallad med glass, musms. Recept en annan gång.

Bon apetit!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar