söndag 18 mars 2012

Fylld kycklingfilé med ugnsrostade rotsaker 8 propoints

Hej alla bloggisar,

Idag var jag faktiskt lite trött, Fredrik och jag satt uppe rätt sent och spelade Sybarit och drack lite gott. Men efter en dusch och lite frukost blev man människa igen. Fredrik åkte iväg och jobbade lite och jag gick ut i trädgården. Var helt klart dax att kasta ut vinterblommorna och fixa lite vårfint. Så mysigt.





Har gjort en mumsig fruktsallad som vi ska njuta till kaffet ikväll men först lite middag. Idag blev det kyckling. Är helt underbart att fylla kyckling med olika saker, idag blev det med ost.


Ostfylld kycklingfilé med ugnsrostade rotsaker 8 propoints

4 portioner
  • 600 g Kycklingfilé
  • 4 potatis,
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 2 gul lök
  • Färska champinjoner
  • 100 g philadelphia vitlök/örter 12%
  • 2 msk hackad persilja
  • 100 g tärnad rökt skinka
  • Salt och peppar
  • 2 tsk olja
  • 1 tsk honung
Skala och dela potatis, lök, svamp och rotfrukter. Lägg dem i en ugnsform med teflonfolie, spraya lite olja på och krydda med salt, peppar och honung.
Stek dem i 225° C i ca 25 minuter eller tills det mjuknat.

Banka ut kycklingfiléerna tunt. Krydda med salt och peppar runt om. Blanda ost, persilja och tärnad skinka och fördela fyllningen över kycklingfiléerna och rulla ihop, fäst med tandpetare.
Bryn hastigt filerna i en panna och lägg över i en ugnssäker form. Låt eftersteka tillsammans med grönsakerna ca 20 minuter i ugnen.

Lägg en ordentlig hög med rotsaker på en tallrik. Skiva och lägg på kycklingrulladerna. Garnera med persilja.

Idag gjorde jag även en lite snabb sås men tycker inte det behövs egentligen.

Over & out!


1 kommentar:

  1. Kyckling i alla former är gott. Till denna rätt var det många goda ingredienser.

    SvaraRadera