torsdag 8 mars 2012

Ostfylld fisk 10 propoints

Hej alla glada bloggisar.

Nu är snart arbetsveckan slut. Visst är det härligt? Det firade jag idag med att köpa en superfin Orkide från Lidel för 99:-. Fullkomligt älskar orkidéer, när man väl lärt sig tricket för att få dem att må bra så är de trogna för livet. Sen att dom klarar sig utan vatten  länge är ett stort plus för oss som reser mycket.

Idag har vi testat ännu ett Viktväktar recept och detta var riktigt bra. Rekommenderas varmt. Kanske tyckte att dom överdrev potatismängden något. Åt bara två potatisar som jag brukar.

Ostfylld fisk, ProPoints® värde: 10

Portioner: 4


En härlig fiskgratäng som smakar ljuvligt. Osten ger en krämig och god smak. Servera med sockerärtor eller någon annan favoritgrönsak.

Ingredienser
600 g Rödspätta
3 msk Färskost max 15%
2 msk Dill
3 msk Ost riven max 17%
1 tsk Margarin flytande 80%
1000 g Potatis
4 dl Gröna bönor
1 dl Grönsaksbuljong
2 dl Lättmjölk 0,5%
2 tsk Majsstärkelse (redning)
½ st Citron
2 msk Persilja

Krydda fiskfiléerna med salt och vitpeppar. Blanda färskosten med dill, salt och lite pressad citron och klicka det på filéerna. Vik ihop dem och lägg i en smord ugnsform.


Strö över riven ost och tillaga i ugn 175° ca 15 minuter. Koka upp buljong, mjölk och rör ner redningen. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Rör i persilja. Servera fisken med kokt potatis, sås och grönsaker.

Var billiga jordgubbar på Ica så det blir lite gubbar med lättglas sen till kaffet. Lyx för 3 propoints. Vem har sagt att det måste vara tråkigt att gå ner i vikt? Hoppas verkligen att jag med min blogg bevisar motsatsen!!

Ha nu en underbar kväll.

Over & out!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar