2 portioner
2 kycklingfilé
Rotsaker
Vitlök
Lök
Citron
1/2 hönsbuljongtärning
Vatten
1/2 msk mjöl
1 tsk milda culiness
Köttbuljong pulver
1 dl matlagningsgrädde
1-2 dl sky
Gele
Soja
Salt & peppar
2 potatis
1 morot
Rotselleri
1 gul lök
2 spray olja
Brysselkål
Strimla potatis, morot och rotselleri, dela lök. Lägg i ugnsform med ett par sprej olja.
Stek i ugn 225 grader ca 20 minuter. Lägg in löken sista 10 min. Ställ åt sidan.
Skär rotsaker & lök i bitar, riv citronskal och sätt in i ugn med buljongtärning på 200 grader. När de rostat ca 5 min häll över ca 1 dl vatten och dra ner temperaturen till 170 grader och lägg in kycklingfilerna ovanpå.
Stek till innertemp 65 grader.
Ta ut kycklingen och lägg i folie medans du gör såsen.
Ta tillvara på ev vätska från plåten. Smält milda och pudra över mjölet. Tillsätt vätskan från plåten, grädde och koka upp. Tillsätt ev mer vatten för önskad konstistens.
Smaksätt såsen med gelé, buljong, soja och salt & peppar. Koka ihop.
Värm upp rotsakerna, koka brysselkål och servera allt med kyckling & sås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar