Att laga mat med kyckling & vitkål som huvudråvaror är ju perfekt, båda är fria! Gott & bra pointsvärde.
Kycklingbröst med vitkålspanna 5 smartpoints
2 portioner
2 kycklingbröst
150 g färska champinjoner
125 g vitkål
1 tsk milda culiness
150 g färska champinjoner
125 g vitkål
1 tsk milda culiness
1 dl matlagningsgrädde 15%
1/2 msk svampfond eller annan fond
¼ msk majsstärkelse
¼ dl hackad färsk persilja
1/2 msk svampfond eller annan fond
¼ msk majsstärkelse
¼ dl hackad färsk persilja
Salta & peppra kycklingen och stek i ugn på 200 grader till innertemp 70 grader.
Skiva champinjonerna och strimla vitkålen. Fräs dem mjuka i smör i en panna.
Tillsätt grädden, fond och majsstärkelse. Rör om och låt koka ca 2 min. Spä med vatten för mer sås. Strö över persilja.
Tillsätt grädden, fond och majsstärkelse. Rör om och låt koka ca 2 min. Spä med vatten för mer sås. Strö över persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar