måndag 25 mars 2019

Kycklingbröst med vitkålspanna 5 smartpoints

Tjoho vilket gott recept jag hittade på nätet.
Att laga mat med kyckling & vitkål som huvudråvaror är ju perfekt, båda är fria! Gott & bra pointsvärde.


Kycklingbröst med vitkålspanna 5 smartpoints
2 portioner

2 kycklingbröst
150 g  färska champinjoner
125 g vitkål
1 tsk milda culiness
1 dl matlagningsgrädde 15%
1/2 msk svampfond eller annan fond
¼ msk majsstärkelse
¼ dl hackad färsk persilja

Salta & peppra kycklingen och stek i ugn på 200 grader till innertemp 70 grader.

Skiva champinjonerna och strimla vitkålen. Fräs dem mjuka i smör i en panna.
Tillsätt grädden, fond och majsstärkelse. Rör om och låt koka ca 2 min. Spä med vatten för mer sås. Strö över persilja. 

Servera vitkålspannan med kyckling och en sallad.

Denna vitkålspanna kan passa till mycket, kassler, kotlett mm.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar