torsdag 25 september 2014

Glacerad rödbeta med dragon, senapssås och halstrad torskrygg 10 propoints

Dagens middag var nått jag skakade fram på nätet eftersom vi hade rödbetor kvar från förra veckan. Helt sjukt gott blev det, otroligt härliga smakkombinationer. Detta ska ni bjuda på om ni vill göra nått som inte är så svårt men ändå imponera på era gäster.

Drack ett väldigt gott vin till som vi fått av grannen, kan verkligen rekommenderas. Alvarinho Contacto (nr 6707)

Nu kommer det bli lite tyst på bloggen i helgen. Ska ta med maken på Orup`s krogshow imorgon, han fick ju det i födelsedagspresent i maj, dax att leverera kanske. Men vi ses förhoppningsvis nästa vecka med lite härliga recept.


Glacerad rödbeta med dragon, senapssås och halstrad torskrygg 10 propoints
2 portioner

Rödbetor:
200 g färska rödbetor
1 1/2 msk mörk sirap
3/4 msk ättikssprit
1/2 msk färsk dragon, hackad
salt och peppar

Senapssås:
1/2 schalottenlök, finhackad
1 spray olja till stekning
1/2 dl vitt vin (kokar bort, räknas ej)
1 dl matlagningsgrädde
1 msk grov senap, ej söt
salt

Fisk:
300 g fiskfilé med skinn
1 spray olja till stekning
Grovt salt och peppar

4 potatis till servering

Rödbetor:
Koka rödbetorna mjuka, ca 30-45 min och skala dem under kallt vatten. Lägg dem i en kastrull, tillsätt sirap och ättikssprit. Låt koka upp så att rödbetorna blir glansiga. Tillsätt dragon. Smaka av med salt och peppar.

Senapssås:
Fräs schalottenlök på svag värme i en kastrull i utan att den tar färg. Tillsätt vitt vin och koka ihop till hälften återstår. Tillsätt grädde och senap. Smaka av med salt.

Fisk
Halstra fisken med skinnsidan nedåt i olja och grovt salt på stark värme. Peppra. Skinnet ska bli mörkt gyllenbrunt och knaprigt. Vänd filéen och stek den färdigt. Kärntemperaturen i fisken skall var 60 grader.

Servering:
Lägg upp rödbetor på tallriken, häll lite senapssås bredvid och lägg på den halstrade fisken. Servera med kokt potatis.





1 kommentar:

  1. Kan intyga att det var fantastiskt gott!

    SvaraRadera