fredag 12 september 2014

Härlig middag med en ny dessert, Daimchokladmousse med mandelpäron

Idag har vi haft en god vän som flyttat upp till Sundsvall på besök, faktiskt en av de gamla deltagarna i kockduellen. Så självklart var det upp till lite bevis med lite schyst käk!

Vi körde på två gamla recept. Till förrätt blev det Hummersallad, och sedan till varmrätt Anka med fikonsky. Mycket gott.

Men till dessert blev det en lyxig, ny & mindre fettsnål dessert, allt för er mina bloggisar. Har dock inte räknat points på den, liksom ingen mening…. Men gott var det och värt varje points.

Daimchokladmousse med mandelpäron
3 port

2 päron
1 msk smör
3/4 msk strösocker
35 g mandelspån

Daimmousse:
2 dl vispgrädde
85 g ljus choklad
2 äggulor
ca 20 g daim

Garnering
ca 20 g daim
Några hallon
Citronmeliss


Daimmousse:
Vispa grädden ganska löst. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Rör samman gulorna och tillsätt chokladen under kraftig omkörning. 
Ta i lite av grädden och rör om. Tillsätt resten av grädden och vänd samman tills det blir en slät mousse. Hacka daimen och vänd i den. Fördela moussen i glas. Ställ in i kylen och låt stelna. Detta går att göra dagen innan.

Skär päronen i klyftor och bryn dem på svag värme i smör tillsammans med socker och mandel. Fördela päronen på moussen.


Hacka daimen. Garnera moussen med daim, hallon och citronmeliss.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar