onsdag 17 september 2014

Baconlindad kycklingfilé med ugnsrostade rotsaker 11 propoints

Fördelen med rotsaker är ju att det inte blir så mycket points och då kan man ju lyxa å vira in kycklingen i bacon och få massa goda smaker. Såsen räckte och blev över för mig så äter man inte 1/2 dl sås per person så kan man ju faktiskt räkna av lite points.

Baconlindad kycklingfilé med ugnsrostade rotsaker 11 propoints
2 portioner

250g kycklingfilé
1/2 pkt bacon
2 potatisar
1 stor morot
2 palsternacka
2 rödbetor
1 gul lök
1 spray olja
75g fetaost max 10%
1 dl fraîche 5%
1 tsk honung
Salt, peppar

Skala och dela rotsakerna och lägg i en ugnform. Lägg rödbetorna i ett eget hörn för att undvika att allt blir rött. Salta & peppra, spraya med lite olja & kör i ugnen på 225 grader i ca 30 min

Dela filérna en eller två gånger, på längden. Linda en till två baconskiva runt varje filébit. Stek ett par minuter på varje sida så det får fin färg, kör det sedan med rotsakerna tills de är färdiga och kycklingen är helt genomstekt. (72 grader)

Mixa fetaost och blanda med crème fraiche, smaka av med honung, salt och peppar. Servera kycklingen med rotsakerna, såsen & en god sallad.

Mums!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar