tisdag 30 september 2014

Bräckt kassler med pepparrotstuvad vitkål 5 propoints

Idag lagas det husmanskost i huset, riktigt gott.

Bräckt kassler med pepparrotstuvad vitkål 5 propoints
4 portioner

500 g kassler
500 g vitkål
ca 2 dl kokspad
3 msk vetemjöl
3 dl lättmjölk
1 msk konc kycklingfond
1/2 dl hackad persilja
Riven pepparrot
1 msk smör
salt
peppar


Skär vitkålen i strimlor. Koka den i lättsaltat vatten i en stor kastrull ca 5 minuter. Sila av och spara kokspadet.

Smält smöret i kastrullen. Vispa ner mjölet och späd med mjölken, lite i taget. Tillsätt därefter det sparade kokspadet. Låt koka ca 3 minuter, rör då och då.
Blanda ner vitkål, kycklingfond och persilja. Smaka av med pepparrot, salt och peppar.

Skiva kasslern tunt och stek den hastigt på bägge sidor i lite olja i en het stekpanna. Servera kasslern med kålstuvningen.


Vill du så kan du ju koka ett par potatisar & servera till men glöm inte lägga till poäng för det.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar