tisdag 23 september 2014

Panerad laxfile med gräddkokt savoykål 10 propoints

Ja det blir savoykål idag igen, men hallå?? Man köper ju inte ett helt huvud & kaster halva. Så ja det blir lite kål idag igen. Men det var otroligt gott tillsammans med laxen.

Panerad laxfile med gräddkokt savoykål 10 propoints
2 portioner

2 laxfile á 125 gram
2 msk panko ströbröd
Salt & vitpeppar
1/2 msk milda culiness


Gräddkokt savoykål 

1/2 savoykålshuvud
1 scharlottenlök
1/2 msk milda culiness
1/4 dl vitt vin (räknas ej)
1 dl matlagningsgrädde 15%
Salt & vitpeppar

Strimla savoykålen. Kålen krymper oerhört mycket vid tillagning. Finhacka scharlottenlök och fräs den tillsammans med kålen i smöret en stund. Håll på vin & grädde och låt puttra. Smaksätt med salt, vitpeppar och ev lite socker/sötningsmedel. Detta tar ca 20 min.

Salta & peppra laxen och doppa ena sidan av laxen i ströbrödet. Stek med paneringen nedåt på medelhög värme tills ytan är frasig. Vänd å stek klart.

Servera laxen med den gräddstuvade kålen.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar