söndag 21 september 2014

Smarrig kötttfärslimpa 11 propoints

Underbar söndag, vaknade vid 8 och vi tog en löprunda i Ursvik. Sjukt jobbigt med kuperad bana. Men skönt när det väl är gjort.

Sen har vi mest slappat & nu börjar det åska & spöregna. Då passar det med en favorit i repris.
Har ni inte testat denna så gör det! Såsen blir gudomlig.

Smarrig kötttfärslimpa 11 propoints
4 portioner

500 g nötfärs 10%
ca 2 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 krm malen ingefära
2 krm colmans senapspulver
1 ägg
1 msk finhackad gul lök
4 msk buljong
3 msk skorpmjöl

2 dl köttbuljong
2 dl matlagningsgrädde 4%
2 tsk svartvinbärs gele

8 potatisar

Blanda skorpmjölet med ägget, 4-6 msk buljong och kryddorna. Tillsätt färsen rör ihop väl.
Forma färsen till en limpa och lägg den på ett välsmort eldfast fat.

Sätt in i nedre i ugn 225 g ca 15 min eller tills köttet börjar få färg. Tillsätt buljongen och grädden vid sidan o färsen. Sänk teperaturen till 170 grader och grädda ytterligare 25-30 min under ösning.

Häll av skyn från färsen och sila i en kastrull. Späd ev med mer vätska. Låt såsen koka ihop och tillsätt lite gele och soya för färgens skull. Vill ni ha mer smak kan man tillsätta lite mer ingefära.

Servera med kokt potatis, gelé, och grönsaker eller sallad.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar