onsdag 24 september 2014

Färsbiff med rödbetor och matig tomat- och avokadosallad 12 propoints



Färsbiff med rödbetor och matig tomat- och avokadosallad 12 propoints
4 portioner

1 dl inlagda rödbetor
500 g nötfärs
2 äggula
2 tsk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm peppar
2 spray olja

Tomat- och avokadosallad
2 dl matvete
6 tomater
2 avokado
Selleristjälkar
1/2 dl hackad kruspersilja
1 1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 msk olja
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar

Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.

Finhacka de inlagda rödbetorna. Blanda färs, äggula, rödbetor, dijonsenap, salt och peppar. 
Forma till 4 tjocka biffar. Stek dem 2–4 minuter per sida i olja i en stekpanna.

Tomat- och avokadosallad: 
Skär tomaterna i grova bitar. Sellerin i tunna skivor. Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadon. Skär den i grova bitar.

Blanda tomater, selleri, avokado och persilja i en skål tillsammans med vinäger, olja, flingsalt och peppar. Vänd ner matvetet och servera biffarna med salladen.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar