lördag 20 september 2014

Fylld lövbiff med gräddstuvad savoykål 8 propoints... och en liten räkmacka!

Efter en lördag på jobbet är det alltid trevligt att komma hem, ta en gin tonic & laga lite god middag.

Lite GI över varmrätten idag. Var tvungen att fixa till en liten förrätt också, varför inte en liten räkmacka.

Liten räksmörgås 4 propoints
2 portioner

2 skivor vitt bröd
1 kokt ägg
3 hg oskalade räkor (ca 100 gram skalade)
2 tsk lättmajonnäs
Dill, gurka, tomat & citron
Salladsblad

Rosta brödet lätt.
Lägg ett salladsblad på brödskivan. Toppa med ett par äggskivor. Klicka på lite majonnäs och toppa med räkor.
Garnera med gurka, dill & citron


Fylld lövbiff med gräddstuvad savoykål 8 propoints
2 portioner

2-4 skivor lövbiff, ca 250 gram
100 g Färskost vitlök & örter
3 champinjoner
Scharlottenlök

1/2 stort savoykålshuvud
1 scharlottenlök
1/2 msk milda culiness
1/4 dl vitt vin (kokar bort & räknas ej)
1 dl matlagningsgrädde 15%
Salt & peppar

Strimla savoykålen, ca 4 dl bör det bli. Kålen krymper oerhört mycket vid tillagning. Finhacka scharlottenlök och fräs den tillsammans med kålen i smöret en stund. Häll på vin & grädde och låt puttra. Smaksätt med salt, vitpeppar och ev lite sötningsmedel. Detta tar ca 20 min.

Strimla & fräs svamp och lök. Fyll lövbiffarna med färskost & lök/svamp och vik ihop på mitten. Försegla köttet med tandpetare. Salta och peppra.

Stek köttet på hög värme, 1-2 minuter på varje sida.

Servera lövbiffarna med gräddstuvad kål och lite färska tomater.

Smaskens var det!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar