måndag 13 maj 2013

Ugnsstekt fläskfilé med sötsyrlig tomatsky och marinerad broccoli 11propoints

Härlig måndag, pigg & utvilad. En rätt skön träningsvärk efter promenaden igår bara.
Middag måste man oxå ha så det blev fläskfilé idag!

Ugnsstekt fläskfilé med sötsyrlig tomatsky och marinerad broccoli 11 propoints
4 pers

ca 600 gram fläskfilé
grillkrydda (gärna någon variant med vitlök)
700 gram potatis (gärna färskpotatis)
1/2 dl hackad persilja
2 stora tomater eller en ask körsbärstomater eller liknande
2 msk balsamvinäger
1 msk honung
500 gram broccoli
1 citron
3 msk olja
salt och peppar

Marinad (räknas ej)
1/2 dl olja
1/2 dl balsamvinäger
1/2 tsk soja (Kikkoman)
1-2 vitlöksklyftor
1 msk sweet chili sause
2 msk honung
salt och peppar

Marinera köttet, gärna i ett par timmar.

Skär broccolin i mindre bitar. Skala och skiva stammen i tunna skivor. Koka broccolin mycket lätt bara någon minut. Häll av och blanda med rivet skal av en citron, 1 msk olja  och 2 krm salt. Blanda runt ordentligt och låt stå i ca 30 minuter.

Stek köttet hastigt så att det får färg runt om, kör in i ugnen på 150 grader & stek till ca 67 grader.

Koka potatisen, låt den sedan ånga av och blanda med 2 msk olja, 1/2 tsk salt, 1 krm peppar och persiljan.

Skär tomaterna i tärningar och stek dem tillsammans med balsamvinäger och honung i lite olja. Låt småkoka i ca 5 minuter.

Skär köttet i skivor och servera med potatisen, tomatskyn och den marinerade broccolin.

Bon aptit!






2 kommentarer:

  1. Hej, detta är det andra receptet jag testar från din härliga blog och det blev lika gott denna gången! Förra gången upptäckte vi risoni, som nu blivit en ny favorit.
    Så tack för att du delar med dig av dina goda recept!! Men hur mycket soya använder du i marinaden? Tack än en gång! Mia

    SvaraRadera
  2. Kul att ni gillar recepten. Haha såg nu, ibland går det lite fort. 1/2 tsk ska det vara.
    Mvh Cecilia

    SvaraRadera