tisdag 24 april 2012

Krispig rostad fisk med grön ärtkräm a´la Viktväktarna 7 propoints

Idag känns det i kroppen efter både joggrunda och shoppingrunda igår. Så det blir ingen träning idag.
Testade ett recept ur Viktväkatrnas "Smart mat". Blev OK men är inte så förtjust i vitlök till fisk, så om jag gör om det så utesluter jag nog vitölken.

Krispig rostad fisk med grön ärtkräm a´la Viktväktarna 7 propoints

4 portioner

100 gram frysta gröna ärtor
1/2 dl fraiche 5 %
1 tsk hackad vitlök (kan uteslutas)
1 tsk pressad lime
600 gram vit fisk
1 dl osötat ströbröd
1 tsk hackad vitlök (stod 1 msk i receptet men kan ju aldrig stämma)
2 msk hackad persilja
1 msk pressad citron
2 msk olivolja
Sallad & råkost

Lägg de frysta ärtorna i kokande vatten, låt de sjuda i 2 minuter och låt de sedan rinna av. När ärtorna svalnat så lägg dem i en mixer/matberedare tillsammans med fraiche, 1/2 vitlöksklyfta och limesaft, kör till en slät smet och smaka av med salt, peppar och en nypa socker.

Blanda ströbröd, 3 hackade vitlöksklyftor och persilja i en bunke, vispa i citronsaft och olja, smaka av med salt och svartpeppar. Se till så att fisken är skinn och benfri samt att ytan är torr. Klappa på paneringen så att det täcker fisken. Grilla på galler i het ugn några minuter, fisken skall vara klar men absolut inte överstekt. Servera fisken med ärtkräm och sallad.

Vi kompletterade med lite kokt potatis, 3 propoints per portion

Over & out!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar