söndag 1 april 2012

Helstekt ryggbiff med parmesanbakad rotselleri och balsamicosås 9 propoints

Hej bloggisar,

Igår var det lite shopping på agendan. Var i Bromma blocks och tittade på ring, tror jag bestämt mig nu för vilken det blir. Vi köpte även lite prylar till vår bröllopsdukning. Så kul att pyssla med faktiskt.

Till middag blev det bruchetta till förrätt, 5 propoints, tror bestämt vi gillar det eftersom vi har det såååå ofta.



Till varmrätt testade vi nått helt nytt som tillbehör, bakad rotselleri. Åt detta på Sturehof för ett tag sedan och det var fantastiskt gott. Personalen var vänlig och tipsade om hur man skulle laga till det så nu har vi testat och det var kanon. Tack Sturehof.


Helstekt ryggbiff med parmesanbakad rotselleri och balsamicosås 9 propoints

2 portioner

400 gram ryggbiff i bit
salt & peppar

1 liten rotselleri
2 tsk milda culiness
Salt
Färsk timjan
6 msk riven parmesanost

Skala rotsellerin. Lägg sellerin på ett smörpapper. Häll på smör, salt och timjan. Slå in i ett paket och stek i ugn ca 15 minuter på 225 grader.
Ta ut ur ugnen och ta ut sellerin ur paketet. Skär i lagom tjocka skivor och lägg på plåt. Baka i 100 grader 1-1,5 timme. Mot slutet strör du över osten och höjjer värmen lite.




Salta & peppra köttet. Stek hastigt i het panna runt om. Kör in en stektermometer och in i ugnen tillsammans med sellerin. Stek till ca 57 grader för medium. Ca 1 timme. Ta ut och skär upp i fina skivor.

Servera köttet med rotselleri, balsamicosås och kokta sockerärtor. Vi hade även lite glacerad steklök till.




Sen var det ju Earth hour igår, så 20:30-21:30 blev det enbart levande ljus. Lite mysigt.


Idag ska vi laga lite mat inför påsk. Då kommer mamma & pappa på besök. Så trevligt. Ses ju inte så ofta eftersom dom bor 45 mil bort.

Over & out


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar