lördag 21 april 2012

Fylld helstekt fläskfilé med fondantpotatis och balsamicosky 11 propoints

Idag har jag jobbat hela dagen. Lite segt att jobba en lördag men bonusen med det är att då får jag vara ledig måndag. Inte fyskam. Så på måndag ska jag träffa min tärna och kolla på klänning till henne.

Idag gjorde vi klart med en kommande kryss, 6 jan 2013 så drar vi iväg ett härligt gäng med Celebrity cruises, Reflection för 7 nätter i Karibien. Men före dess ska vi fira av nyåret i New York. Underbart.

Idag står Fredrik vid spisen och han bjuder på nått gott ska ni se.

Fylld helstekt fläskfilé med fondantpotatis och balsamicosky 11 propoints

4 portioner

600 gram fläskfilé
4 stora bakpotatisar
60 gram Philadelpia vitlök & örter 12%
4 soltorkade tomater i olja
Basilika
Salt & peppar
ca 1 msk flytande milda
Sparris
Morötter
Sötningsmedel

Putsa fläskfilén och gör ett snitt i den. Fyll med ost, hackade soltorkade tomater och basilika. Fäst ihop med tandpetare.
Stek hastigt i het panna.

Skala & forma potatisarna till puckar, ca 160 gram styck. Koka i saltat vatten tills det finns lite motstånd kvar.

Stek fläskfilén i ugnen på ca 200 grader i ca 20 minuter. Pensla potatispuckarna med smält smöt och salta & peppra. Kör in dem i ugnen de sista 10 minuterna. Gärna på grill mot slutet.

Koka sparris och fina morötter i saltat vatten. Stek i smör med lite sötningsmedel.

Servera den uppskivade filén med fondanten, grönsakerna och en balsamicosås.

Super gott - tack älskling.

Over & out!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar