söndag 22 april 2012

Klassisk kalvstek med sås, kokt potatis och grönsaker 10 propoints

Idag har vi varit på stan en sväng, något vi väldigt sällan är. Vi började med frukost på ett fik. Mums.
Flanerade runt lite, Fredrik provade lite kostymer inför "den stora dagen", jag köpte smycken till densamma.
Ett par dagar kvar till löning så vi gick ju inte loss direkt.

Var och kikade i den nya gallerian, MOOD Stockholm, riktigt fin. Ligger ett par trevliga restauranger där, Bockerian måste nog testas någon gång.

Sen blev det ett par dumpling till lunch, ja faktiskt. Asiatiskt till fröken Lind ;))



Idag ska vi ge Le Creuset en ny match, klassisk söndagsstek. Antagligen den sista före sommaren, för nu jäklar får våren komma.


Klassisk kalvstek med sås, kokt potatis och grönsaker 10 propoints

6 portioner

Ca 1,2 kilo kalv eller nötstek
2 gul lök
1 morot
2,5 dl matlagningsgrädde 15%
4 st ansjovisfiléer
Köttbuljongtärning
Salt
Vitpeppar
2 lagerblad
2 msk tomatpure
3 msk gele
Redning
12 potatis

Morötter
Broccoli

Salta & peppa steken och bryn den hastigt i en stekgryta.
Bryn lök, och morot. Häll på vatten, lagerblad och tomatpure. Stick in en stektermometer. Efter ca 30 min ha i ansjovisen. Stek till en Innertemperatur på ca 70 grader, ca 1 1/2 timme.
Ta upp steken och låt den vila medans du gör sås av skyn. Sila skyn, tillsätt grädde, koka ihop och smaksätt med lite gele och red med maizena.

Servera med kokt potatis & grönsaker.

Jag älskar verkligen stek. Och det bästa är att det faktiskt är riktigt slank mat. Det ända är såsen, och du avgör ju själv hur fet grädde du vill använda.

Ät & njut. Over & out!



2 kommentarer:

  1. Jag håller på att velar mellan GI och VV
    Tack för alla fina recept!
    Kanske ska prova VV

    SvaraRadera
  2. Fördelen med VV är att du får äta allt, med förstånd. Det lär en få ett sunt beteende till mat. Lycka till med vad du än väljer.

    SvaraRadera