lördag 28 april 2012

Kalvfärsbiffar med Dijoncreme 9 propoints & Pavlova tårta 5 propoints

Igår var det tjejmiddag. 8 glada tjejer i mitt kök

Detta recept fick jag från Louise, det är ett GI rercept som jag modifierat lite lite.

Kalvfärsbiffar med Dijoncreme 9 propoints

4 portioner

500 gram Kalvfärs eller nötfärs max 10%
1 ägg
1 dl matlagningsgrädde max 4%
2 msk Örtkryddor, terx Timjan, basilika & persilja
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 tsk cayennepeppar
2 tsk dijonsenap

Sås:
2 dl creme fraiche 15%
2 msk dijonsenap
salt & vitpeppar

Grönsaker:
3 paprika, grön, gul & röd
1 zucchini
1 gul lök
1 röd lök
salt & vitpeppar
2 spray olja


Dijoncrème:
Blanda samman crème fraiche och dinjonsenap. Krydda med salt och peppar och ställ svalt till servering. 

Rostade grönsaker:
Värm ugnen till 225. Ansa och skär paprikorna och zucchinin i mindre bitar. Skala och skiva röken. Smörj en ugnssäker form och lägg i grönsakerna. Krydda med salt och peppar och ringla över lite olivolja. Rosta grönsakerna i ugnen i ca 15 minuter eller tills de är genomstekta och har fin färg. Strö ev över vallmofrön före servering.

Biffar:
Hacka de färska örterna fint. Knäck ägget i en kopp. Blanda samman färs, ägg, grädde och örter. Krydda färsen med salt, peppar, cayenne och dijonsenap. Blanda noga. Forma fyra rejäla biffar med vattensköljda händer. Stek biffarna 5 minuter på var sida.
Servera med grönsaker och dijoncrème.

Till dessert blev det Pavlova tårta 5 propoints

8 portioner

4 äggvitor
2 1/2 dl socker
1 nypa salt
1 tsk citronsaft
1 msk majzena
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vaniljvisp 12%
Frukt & bär
Citronmeliss

Sätt ugnen på 225°C.
Vispa äggvitor och salt till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är hård. Vipsa sedan i majsstärkelse, vaniljsocker och citron.

Bred/spritsa ut smeten på ett bakplåtspapper, ca 25 cm i diameter. Gör en liten fördjupning i mitten för fyllningen.

Sätt in formen i nedre delen av ugnen. Sänk ugnstemeraturen till 100 grader. Grädda ca 1 1/2 timme. Stäng av värmen och låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat.

Vispa vaniljvispen och lägg på marängen. Toppa med olika sorters frukt & bär & citronmeliss.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar