måndag 20 februari 2012

Stekt fläskkotlett med äppelcidersås 7 propoints

Måndag och invägning och med väntat resultat. 0,5 kg upp.
Har ju varit mycket fest och gott dom sista två veckorna så jag har ingen invändning faktiskt. Well well det är ok när man gjort sig förtjänt av det. Jag menar så här kommer ju livet se ut. Man måste ju leva och njuta lite oxå. Bara man inte gör det 7 dar i veckan. För då blir man tjockis ;)) Dvs en sån som jag var men snart inte är längre. Åh det är så härligt, att inte tycka man är motbjudande fet längre. Har ju verkligen en bit kvar men skönt att jag börjar gilla mig själv igen.

Idag testade jag ett nytt recept från Philadelphia, Stekta fläskkotletter med äppelcidersås. 7 propoints
Väldigt gott och fräscht.

4 portioner


  • fläskkotletter á 125 gram


  • 100 g Philadelphia Naturell Light 12%


  • 2 tsk grovkornig senap


  • 2 msk äppelcider


  • 200 g broccoli


  • 200 g morötter


  • potatis


  • Sockerärtor


  • salt och nymald svartpeppar




  • Skala och koka potatisen i en stor kastrull med saltat vatten i ca 20 minuter, eller tills den är genomkokt.
    Stek fläskkotletterna tills de är helt genomstekta. Men INTE snustorra. 
    Dela undertiden broccolin i små buketter och skiva morötterna. Koka sedan grönsakerna i ett par minuter i saltat vatten. (De ska vara mjuka, men fortfarande ha lite spänst kvar).
    Rör ihop Philadelphia, grovkorning senap och äppelcider i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning (det ska inte koka) och smaka sedan av med salt och nymald svartpeppar.
    Lägg upp fläskkotletterna, potatisen och grönsakerna – gärna på varma tallrikar – och ringla äppelcidersåsen över.






    Over & out!

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar