onsdag 15 februari 2012

Avsmakningsmeny på Fredsgatan 12 - En jäkla massa propoints

Fantastisk avsmakningsmeny på F12 igår med underbara tillhörande drycker. Hur mycket poäng?
Ingen aning men ibland måste man bara njuta.

Vi kickade igång vår underbara Alla hjärtan kväll med fördrink på hotel Sheraton, mycket goda.




Väl på F12 fick vi ett trevligt bord och en käck trevlig servitör. Vi började med varsitt glas Champagne och sög in atmosfären.






Först serverades en så kallad "amuse bouche" dvs aptitretare

Levaine bröd, grissini och knäcke med kycklinglevermousse och Portvinsgele



Första förrätten

Ostron & Slanggurka
med rostade alger och citrongräs
Dryck: "air" 2010, Casa Mouraz, Minho, Portugal




Andra förrätten

Stekt kalvbräss
med mandel & shizoblad
Dryck: Ghostwriter Chardonnay 2009, Ghostwriter, Kalifornien, USA



Tredje förrätten

Silverlök & åkeröäpple
med terökt anklever och maltbröd
Dryck: Fejö Cider Demi Sec 2008, Fejö Cider, Danmark




Första varmrätten

Piggvar & griskind
med lavainebröd och champagne
Dryck: Dûrnsteiner Hollerin Riesling Smaragd 2009, FX Pichler, Wachau, Österike



Andra varmrätten

Oxfilé Wagyu 10+
med japansk pumpa och betor från Ugglarp
Dryck: Duet 2007, Edi Simcic, Primorska, Slovenien


Början på ett slut

Citronsorbet
med pistagekross


Första desserten

Fourme Dámbert
med Anjoupäron och pain dépice
Dryck: Raisignac NV, Jean-Luc Pasquet, Charente, Frankrike


Andra desserten

Salmbär "Prinsessan på ärten"
med choklad, olivolja och kaffe
Dryck: Mullineux Straw Wine 2009, Mullineux Family Estate, Swartland, Sydafrika





Efter detta fick vi även en liten prinsesstårta till kaffet och sedan tryfflar och gelehjärtan till notan.

En mycket snygg detalj var att varje gång jag gick på damernas böts min servett ut till en helt ny, det är klass det.
Att vi såg kändisar som drack rosevin genomgående till denna fantastiska meny var mindre klass det.


Nöjda? Svar ja!
Mätta? Svar oh ja!
Fattiga? Svar ja!
Var det värt det - absolut!

Vi kan varmt rekommendera restaurang F12 med personal för en kulinarisk upplevelse.

Over & out!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar