tisdag 21 februari 2012

Pasta med gris & ko 10 propoints

Förkyld är jag men jobbat för det är inte sååå illa. Men nu så här på kvällen känner man sig lite extra hängig. Trist att laga mat för man känner ju inte så mycket smak.

Svängde ihop lite pasta idag, tacksamt å laga för det blir många matlådor. Och enligt Fredrik smakade det bra, han vågar väl inte säga annat ;)

Pasta med gris & ko 10 propoints per portion

5 portioner

160 gram tärnad oxfilé
50 gram Tulip kotlettbacon
ca 10 Färska champinjoner
1 gul lök
2 klyftor vitlök
2 dl milda mat 4%
1 dl riven ost max 10%
2 msk vitt vin
Kalvfond
Salt & peppar
400 gram pasta, tex tortiglioni vit fiber
Sockerärtor

Krydda köttet och stek hastigt i het panna. Lägg åt sidan. Stek klyftor av löken, vitlök och svamp mjuk.
Häll över vitt vin och grädde. Krydda med fond, salt & peppar. Låt koka ihop och rör ner osten i slutet. Om såsen känns för tjock kan man tillsätta lite vatten från pastan

Koka pastan och blanda med såsen. Toppa med hastigt kokta sockerärtor.

Lätt som en plätt och så jäkla rätt!

Ha en go tisdag. Over & out!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar