tisdag 28 februari 2012

Kokt torsk med äggsås 7 Smartpoints

Idag har jag varit och fixat naglarna och Fredrik fick stå för överraskningen vid middagsbordet under tiden. Åh så gott det blev oxå. Nämnde nog att jag var sugen på fisk och det blev så smaskigt.

Kokt torsk med äggsås 7 Smartpoints

4 portioner

600 gram torsk
5 dl vatten
1/2 tsk salt
3 tsk citronpeppar
8 potatis

Sås
2 kokta ägg
2 msk mjöl
1 msk milda culiness
4 dl mellanmjölk
2 krm salt
1/2 krm vitpeppar
1 msk hackad persilja

Skala och hacka ägg.
Koka upp vatten med kryddor i en stor kastrull. Koka potatis.

Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölet. Rör ihop och tillsätt mjölken lite i taget. Låt koka ihop. Smaksätt och ställ såsen åt sidan.

Skär torsken i portionsbitar och lägg ner i det kokande vattnet. Koka på svag värme ca 4-5 min. Fisken är klar när den är vit och fin.

Värm upp såsen och blanda ner ägg och persilja.

Lägg upp allt på tallrik. Toppa med sås.
Vill man ha knaperstekt bacon så får man lägga till poäng för det.

Over & out!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar