måndag 6 februari 2012

Delizie med skinka 11 propoints per portion (3 stubbar)

Idag var det invägning, bra resultat med 1,5 kilo ner. Förvisso på två veckor men jag är nöjd snart tappat 15 kilo.

Har kört 30 tuffa minuter på motionsbandet oxå så sen var det gott med pasta idag, och gott var en underdrift. Detta har jag aldrig prövat innan men åååå så smarrigt. Jag var nästan pinsamt nöjd vid middagsbordet.

Detta behöver du till 8 portioner:

500 g färska lasagneplattor
300 g valfri skivad ost 17 %(gärna lite med smak
50 g riven ost till garnering
300 g rökt skivad skinka
1 burk Jamie Olivers Tomat- och basilika pastasås
1 liten vitlöksklyfta
1 gul lök
oregano

Béchamelsås:
50 g smör
2 1/2 msk vetemjöl
5 dl minimjölk
1/2 tsk salt
svartpeppar
2 krm riven muskotnöt (kan uteslutas)

Gör så här:

Börja med att lägga pastaplattorna i en stor kastrull med kokande vatten (saltad). Koka i cirka 5 minuter så att de mjuknar och blir hanterbara. Ta ut dem och låt dem droppa av.

Gör nu Béchamelsåsen: Smält smöret i en kastrull. Rör i mjölet och fräs i cirka 2 minuter under omrörning. Vispa i mjölken lite i taget och låt såsen sjuda på svag värme i cirka 5 minuter tills den tjocknar lite. Passa den noga och vispa runt så gott som hela tiden så att den inte bränns vid. Smaka av med salt, peppar och ev muskot.

Stek en hackad gul lök eller två, precis efter tycke och smak.

Sätt ugnen på 225 grader. Häll hälften av béchamelsåsen i en ugnssäker form.

Lägg en pastaplatta på en skärbräda, lägg skinkskivor så att de täcker plattan, hyvla cirka ostskivor och lägg dem över skinkan, strö på lök och lite torkad oregano. Rulla ihop från kortsidan. Dela rullarna i mitten och ställ dem med skarven neråt i formen. Gärna tätt ihop så att de inte öppnas. Upprepa så tills alla pastaplattor är slut.

Häll sedan på resten av béchamelsåsen över stubbarna. Häll ut Jamie Olivers pastasås i en skål och pressa i en liten vitlöksklyfta för att få den där extra lilla touchen (kan naturligtvis uteslutas). Häll nu tomatsåsen över stubbarna och även lite bredvid. Strö över den rivna osten och gratinera sedan mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Servera gärna med en god blandad sallad till.

Bon apetit!





2 kommentarer: