onsdag 29 februari 2012

Kycklingfilé med champagnesås 11 propoints


Onsdag är ju som bekant lite lill-lördag så jag lagade till lite extra lyxigt ikväll. Annars är veckan hitills som vanligt, har inte kommit igång med träningen ännu men ska försöka få in det till helgen.

Imorgon ska vi gå på bio, det händer ju typ en gång om året så det ska bli kul. Ska spara poängen imorgon så det kanske blir en Big Mac innan filmen. Jippie. Alla som känner mig vet att jag älskar McDonalds så det blir lite av lilla julafton imorgon.

Kycklingfilé med champagnesås och hasselbackspotatis 11 propoints

4 portioner

4 kycklingfiléer a 125 gram
2 st scharlottenlök
4 dl Fraiche 5%
2 dl vitt vin, eller champagne
1 1/2 tärning hönsbuljong
8 potatisar
3 tsk milda culiness
2 msk riven parmesan

Krydda filéerna och stek hastigt i panna för att få lite färg. Lägg på ett ugnsfat.
Skala potatis och skär skårer i dem, ej rakt igenom. Man kan lägga potatisen i en träslev när man skär dem för att underlätta.
Pensla potatis med lite smält smör och salta. In i 225 grader i 20 minuter. Ta ut potatis och pensla ännu en gång och strö över parmesanost, in i ugn ytterligare 20 minuter tillsammans med kycklingfiléerna.

Fräs finhackad scharlottenlök i lite fett och häll på hälften av vinet, fraichen och smula i buljongtärningarna. Koka ihop och tillsätt mer vin och smaka av.

Koka nån trevlig grönsak och servera till kalaset.

Inte alls dumt.





Pricken över I.et i kväll blev lite frukt med Vanilj kesella, 1 propoints





Over & out!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar