måndag 17 februari 2014

Torskfilé i gräddig purjolökssås 9 propoints

Då var det måndag igen då. Var det inte det nyss?
Har gjort en riktigt bra vecka viktmässigt trots middag på stan i fredags, minus 1,3 kilo, Jippie!

Idag blev det fisk, och det här måste ni prova, såsen blev så smarrig & passade utmärkt till fisken.

Torskfilé i gräddig purjolökssås 9 propoints
4 portioner

600 g torskfilé fryst eller färsk
Salt och citronpeppar efter smak
olja till stekning
8 potatisar
Sockerärtor

Purjolökssås:
1 stor purjolök
1 spray olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde 12%
1/2 dl lättmjölk
1 msk mjöl
salt, peppar
1-2 msk pressad citronssaft

Ansa och skölj purjolöken. Skär den grovt. Fräs den i lite olja snabbt utan att den tar färg. Pudra över mjöl & tillsätt grädde. Låt blandningen puttra på svag värme i några minuter. Tillsätt mjölk & krydda med salt, peppar och lite citronsaft. Skär fisken i lagom portionsbitar. Salta & peppra. Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja. Stek fisken gyllenbrun 2-4 minuter per sida beroende på tjocklek.

Lägg fisken i pannan med den gräddstuvade purjolöken så att den får puttra med i några minuter. Servera fisken med kokt potatis, kokta sockerärtor och citron att pressa över fisken med.

Detta recept har jag hittat på Nadjas kitchen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar