fredag 28 februari 2014

Oxfilé med sallad & kall grillsås 10 propoints

En rätt härlig arbetsvecka är slut. Sportlov brukar oftast innebära lite lugnare på jobbet och detta året var inget undantag. Och tack å lov för det. En välbehövd andhämtning för oss alla som har haft det väldigt tufft januari & februari.

När maken kom hem fick jag en härlig bukett blommor, bara sådär. Det är det bästa av allt, att bli överraskad när man minst anar det.

Idag kör vi lite slank men lyxig middag. Kött & sallad. Kan ju aldrig vara fel.
Vi unnade oss dock en bruschetta till förrätt också.

Oxfilé med sallad & kall grillsås 10 propoints
2 portioner

2 tournedos á 150 gram
Olja eller smör till stekning

Kall grillsås (2 propoints)
2 portioner

1 dl matlagningsyoghurt max 8%
1 msk barbequesås hicory
1 msk chilisås
1 scharlottenlök
Worchestershiresås
Pressad citron
Vitlökssalt
Paprika pulver med hicorysmak
1 tsk stevia
Salt & peppar

Sallad
Blandad sallad
1 liten avocado
Tomater
Sockerärtor
Gurka
Purjolök
Röd lök
Balsamico kräm
Salt, peppar & salladskrydda

Värm ugnen till 130°. Hetta upp en stekpanna till högsta temperatur. Salta och peppra tournedosen. Bryn dem till fin färg snabbt i lite fett. Lägg dem därefter på en plåt eller i en ugnsform och kör dem i ugnen tills innertemperaturen är ca 59° för medium rare, ca 15 minuter. Låt vila nån minut innan servering.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar