onsdag 5 februari 2014

Favoritvecka dag 3 - Kycklingfilé med cidersås 11 propoints

Supergod sås, har ni inte testat så måste ni göra det!

Kycklingfilé med cidersås 11 propoints
2 portioner

250 g kycklingbröstfilé ( 1 stor eller två små)
2 dl äppelcider tex Herrljunga
1 dl matlagningsgrädde 15%
2 msk kycklingfond
2 gul lök
1 vitlöksklyfta
Salt & peppar
Vitlök & ört grillkrydda
2 spray olja
Majzena redning
2 potatis per portion
1 morot

Skiva eller skär potatisen & morötter i stavar, hacka eller skiva 1 lök. Lägg i ugnsform på teflonfolie och krydda med salt, peppar och vitlök och örter samt spraya med olja.
In i ugn på ca 225-250 grader i 20 min.

Krydda kycklingbröst med salt och peppar. Stek i ugn på 225g i ca 25 min. Att linda in i bacon gör detta recept ännu godare, så för er som inte räknar poäng, lyxa till med det vet ja ;) ca 2 skivor per filé.

Medans det står i ugnen är det dax för såsen.
Bryn lök och vitlök i lite olja i en kastrull. Häll över cider & kycklingfond och låt koka lite. Tillsätt grädden. Smaka av med salt & peppar, tillsätt ev lite soya för färgen skull, och ev mer cider och sila av. Vill man ha en tjockare sås går det bra att reda med lite majzena redning.

Servera kycklingbröstet tillsammans med den råstekta potatisen, sås och kokt broccoli.

Bon apetit!




2 kommentarer:

  1. Den såsen skall jag absolut testa =)
    Hoppas ni har det bra..

    Kram från "svägerskan"

    SvaraRadera
  2. Vi har det bara bra här. Testa den, supergod! Kram

    SvaraRadera