torsdag 20 februari 2014

Fläskytterfilé med salvia & dragonsås 12 propoints

Då var det torsdag igen och jag har jobbat sent. Kom hem till denna goda måltid. Sicken kock han är min man.

Fläskytterfilé med salvia & dragonsås 12 propoints
2 portioner

250 gram fläskyttefilé
2 spray olja
1 tsk mild culiness
1 dl matlagningsgrädde max 15%
1 1/2 dl lättmjölk
1 tsk madeira
Dragon
Salvia
Kalvfond
Soja
Salt & peppar
Pommes frites krydda
Lite majzena redning
4 potatis

Klyfta potatis och lägg på teflonfolie och spraya olja på. Krydda med salt, peppar & pommes frites krydda. Stek i ugn på 250 grader i ca 20 min.

Skiva köttet i lagom bitar. Krydda med salt & peppar. Stek ca 2 min på varje sida & lägg åt sidan.

Läska ur pannan med lite vatten och tillsätt grädde, mjölk & fond. Låt koka ihop och smaka av med kryddor & madeira. Red av för tjockare sås. Innan servering lägg i köttet och värm klart i såsen.

Servera köttet på en bädd av potatis och lite grönsaker.

Smaskens!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar