tisdag 25 februari 2014

Parmesanpanerad torskfilé med rotsaker 11 propoints

Idag lagade jag ett äkta Viktväktar recept. Händer inte så ofta att jag fastnar för deras recept, är ju liksom därför den här bloggen har kommit till, men det här var riktigt gott.

Parmesanpanerad torskfilé med rotsaker 11 propoints
4 portioner

600 g Torsk
1 st Ägg
1 1/2 dl Ströbröd
1 dl Parmesanost riven
1 msk Margarin flytande 80%
2 st Morot
1 st Palsternacka
1 bit Rotselleri
1 st Purjolök
4 st Potatis
2 tsk Olja
2 dl Sockerärter
2 dl Matlagningsyoghurt 8%
1 dl Räkor skalade
2 msk Dill

Skala och dela rotfrukterna i mindre bitar, skär purjon i bitar. Lägg rotfrukter och purjo i en långpanna och spraya med olja. Salta & peppra. Stek i ugn 200° ca 30 min. Tillaga sockerärterna enl förp och vänd ner i rotfrukterna vid servering.

Rör ner dill & räkor och i matlagningsyoghurten, smaka av med salt och peppar.

Blanda ströbröd och parmesan. Vispa upp ägget och vänd fisken i det och sedan i ströbrödet. Stek fisken i margarin. Servera med rotfrukter och sås.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar