måndag 26 november 2012

Kasslergratäng 11 propoints

Idag var det ingen vanlig måndag, idag var det måndagen då fuktskadan upptäcktes. Suck!

Vi har sedan en tid tillbaka upptäckt att nått inte stod rätt till i vårt badrum och idag var hantverkarna här och bröt upp golvet och det visade sig såklart att det var fukt. Eftersom lägenheten inte är så gammal så blir det en fråga för entreprenören att lösa. Men det innebär ju en jobbig tid utan riktigt badrum framöver.

Mat måste man ändå äta och idag blev det kassler.

Kasslergratäng 11 propoints
2 portioner

250 gram kassler
1 dl risoni
1 dl matlagningsgrädde 15%
1 dl minimjölk
3 msk ketchup
5-8 champinjoner
1 gul lök
Tabasco
Buljongpulver
Salt & peppar
Broccoli
1 tsk olja

Strimla kassler, skiva svamp och lök. Stek i lite olja. Lägg i en ugnsform.

Koka ihop grädde, mjölk, ketchup, tabasco & fond. Smaka av med salt & peppar.

Häll såsen över kasslern och gratinera i ugn 225 grader ca 15 minuter.

Servera med kokt risoni & broccoli.

Mums!





2 kommentarer:

  1. Testade receptet och det var himla gott! :) Men jag byter nog ut risonin mot ris nästa gång. I övrigt var det toppen! Tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Kul att du gillade det. Jag är inte så galen av ris, därför det ofta blir Risoni, men det går ju utmärkt att byta ut, samma pointsvärde.

    SvaraRadera