tisdag 13 november 2012

Benfri fläskkotlett med råstekta grönsaker och god sås 10 propoints

Idag lagade Fredrik maten. Kul när man får ett sms att han är i affären, kaoshandlar som han sa..
Det innebär tydligen att man inte har den blekaste om vad man ska laga och bara plockar åt sig lite på känsla.

Hur som,  det här blev det av kaoshandlingen. Riktigt god kaos faktiskt. Skicka iväg era män på kaoshandling så får ni se vad det blir.

Benfri fläskkotlett med råstekta grönsaker och god sås 10 propoints
2 portioner

300 benfri fläskkotlett
3 spray-doser olja
3 potatisar
2 morötter
1 Purjolök
1/2 dl matlagningsgrädde 15%
1 dl fraîche 5%
1/2 dl minimjölk
1/2 Kalvfond
1 tsk Sambal oelek
Soya
1 msk hackad persilja
Vitlök och örter - Santa maria
Five peppers - Santa maria
Salt & peppar


Blandad sallad med tomat, gurka, sockerärtor & 25 gram fetaost max 10%

Strimla, potatis, morötter och purjolök i ca 5 mm tjocka stavar. Lägg i en form på teflon papper. Spraya med en dos olja och krydda med salt & vitlök & örter. In i ugn på 225 grader i ca 20 minuter.

Skiva köttet i tunna skivor och krydda med salt & five peppers. Stek hastigt och lägg åt sidan.

Läska ur pannan med lite vatten. Tiilsätt grädde, sambal oelek, kalvfond & soya och vispa ihop. Rör i fraîche och spä med lite mjölk. Lägg i köttet på slutet och värm upp. Strö över hackad persilja vid servering.

Servera med grönsakerna och en god sallad.

Nu måste jag komma på morgondagens middag, dax för veckans nytänkande.






Over & out




1 kommentar: