onsdag 10 oktober 2012

Färskpasta fylld med ricotta & spenat serverat med krämiga tomater 11 propoints

Onsdag, mitt i veckan och det närmar sig helg. Så skönt.

En vanlig dag på jobbet bara, ingen som ringde å sa jag vunnit en miljon på lotto, inga förseningar på SL, kors i taket. Nä en helt vanlig dag. Och vad passar bättre på en sådan dag än pasta??

Giovanni Rana har ju fantastiska pasta. Dom kostar lite i points men gör man vegetarisk sås/ tillbehör så funkar det. Och gott blir det.

Färskpasta fylld med ricotta & spenat serverat med krämiga grönsaker 11 propoints

2 portioner

1 paket tortellini spenat & ricotta 250gram
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1/2 dl fraich 5%
1 msk kalvfond
6-8 små plommontomater
Hackad bladpersilja
Salt & peppar
4 msk parmesan

Koka upp pastavatten.
Stek klyftad lök mjuk. Tillsätt pressad vitlök. Lägg i klyftade tomater och stek en stund.

Koka pastan enl anvisningarna.

Tillsätt fond & fraiche och låt koka ihop. Salta & peppra.
Rör i pastan i såsen. Tillsätt hackad persilja.

Lägg upp på tallrik och toppa med riven parmesanost.

Ja det där blir sådär " håll käften gott"

Over & out!




2 kommentarer:

  1. Länge sedan det här receptet postades, men jag snubblade över det på nätet och lagade det ikväll- och jisses vad gott! Det går in i receptsamlingen! Mums!

    SvaraRadera
  2. HÄRLIGT, det är inte utan att jag måste börja googla mina egna recept när jag får idé torka, det där lät gott & har helt glömt bort det receptet. Haha

    Trevlig helg!

    SvaraRadera