onsdag 3 oktober 2012

Fiskgratäng med pressad potatis 10 propoints

Här hemma har vi numera en tradition och det är att vi varje vecka ska laga nån ny maträtt. Så vi turas om.
Den här veckan är det min tur och då blir det fisk.

Blev riktigt gott även om det såg lite sådär ut i formen.

Fiskgratäng med pressad potatis 10 propoints

400 gram torsk
1 purjolök
100 gram champinjoner
1 msk smör
1/2 citron
1 1/2 tsk dragon
3 msk hackad dill
1 dl vatten
2 dl crème fraîche 12%
2 dl riven ost Max 10%
125 gram skalade räkor
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

8 potatisar

Sätt ugnen på 200grader.

Skiva svamp & purjo och fräs i lite smör. Salta & peppra.
Lägg i en ugnsform. Lägg torskfiler över grönsakerna. Salta. Pressa citron över och häll på vatten. Toppa med dragon och dill.

Bred crème fraîche över fisken och strö ost över.

Tillaga i ugnen ca 20-25 min.

Lägg upp på tallrik och toppa med räkor. Servera med pressad potatis och nån grönsak.

Over & out!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar