fredag 12 oktober 2012

Entrecote med trattkantarellsås 14 propoints

Äntligen helg. Tänk att det är lika skönt varje gång!

Fredagsmys med mannen och vi gör sås på svamp vi plockade i söndags, blir liksom extra gott när man jobbat lite för det.

Entrecote med trattkantarellsås 14 propoints

2 portioner

2 skivor entrecote a 180 gram
50 gram förvällda trattkantareller
1 scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk smör
1/2 msk mjöl
1 dl matlagningsgrädde 15%
1 dl minimjölk
Cognac
Kalvfond
Balsamico
Salt & peppar.
4 potatis
Vitlökssalt

Salta & peppra köttet rikligt.

Skala potatis och klyfta och lägg i ugnsform. Spraya med lite olja och krydda med salt, peppar & vitlökssalt.
In i ugn på ca 225 grader i 20 min.

Fräs hackad scharlottenlök & vitlök i lite smör. Pudra med mjöl och späd med mjölk & grädde. Låt koka ihop och smaksätt med cognac, balsamico, fond och kryddor. Koka ihop till god smak.

Stek köttet snabbt och servera med ugnspotatis, kantarellsås och en god sallad.

Over & out!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar