fredag 31 januari 2014

Biff rydberg med palsternacka 8 propoints

Idag testar vi att göra Biff rydberg ännu slankare, vi byter ut lite av potatisen mot palsternacka efter tips av en god vän. Funkar hur bra som helst.

Imorgon ska vi åka till Romme & sedan vidare till Dala husby för god mat & övernattning. Det är samma grej som vi gjorde på en dateweekend förra året men den här gången tar vi med oss två andra par. Ska bli superkul.

Hoppas kunna ta bilder & recensera maten sedan som vanligt.

Ps, vägde in för sista gången januari månad i morse, minus 2,2 kilo ner i Januari. Hade ju velat gå ner mer men det har varit lite utmaningar på vägen i vanlig ordning. Februari ökar vi!!

Biff rydberg med palsternacka 8 propoints
2 portioner

300 gram oxfilé
2 potatis
1 palsternacka
1 1/2 gul lök
2 tsk smör
1/2 dl fraîche 5%
1 tsk grovkornig senap
1/2 tsk fransk senap
Sötningsmedel
Salt & svartpeppar

Skala och tärna potatis i centimeter stora bitar. Hacka lök.
Tärna köttet i något större tärningar än potatisen.

Salta & peppra potatis och palsternacka och stek i ugn 225 grader på ett teflon papper. Spraya ev lite olja på. Ca 20 min.

Stek lök mjuk på svag värme i lite smör.
Rör ihop senapscreme.

Salta & peppra kött och stek hastigt i varm panna. Vill inte att det ska bli genomstekt för allt i världen.

Servera på tallrik i rader, kött, lök och potatis/palsternacka med tillhörande crème. Det ska blandas i magen, inte på tallriken.

Servera ev med en äggula oxå men glöm inte att räkna poäng för det oxå.

Bon aptit!

Just det, höll på å glömma. 30 day plank challenge is over. Yes I did it!! Även om jag fick köra slutet på knä.. Nöjd!!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar