fredag 3 januari 2014

Fläskytterfilegryta med fräsch sallad & brysselkål 11 propoints

Äntligen fredag. Låter ju fånigt att säga då det inte är annat än helg nuförtiden. Men jag dras med en förkylning som är rätt seg så det ska bli skönt att vila rösten och bara ta det lugnt ett par dagar.

Dagens middag har lite Gi tänk - mycket gott faktiskt.

Fläskytterfilegryta med fräsch sallad & brysselkål 11 propoints
2 portioner

300 gram fläskytterfilé
Färska champinjoner
1/2 gul lök
1 tsk olja
Matlagningsgrädde max 15%
1 tsk fransk senap
Japanska Soya
Kalvfond
Dragon
Salt
Peppar

Sallad
Isbergsallad
1 mango
Tomater
Gurka
Rödlök
Sockerärtor
30 gram fetaost max 10%

Brysselkål
1 msk honung

Koka kålen i saltat vatten ca 10 minuter. Glacera med honung precis innan servering.

Dela svamp i bitar och stek mjuka i lite olja, krydda med salt & peppar. Lägg åt sidan. Gör samma sak med löken. Dela köttet i mindre strimlor & salta & peppra. Stek hastigt i het panna och ta upp.

Lägg tillbaka lök & svamp i stekpannan. Klicka i senap, spä med lite vatten & grädde. Smaka av med fond, soya, dragon och salt & peppar. Lägg i köttet ett par minuter innan servering & låt koka ihop.

Servera med en god sallad & honungs glacerade brysselkål.


Jättegott!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar