onsdag 8 januari 2014

Färsbiffar med ugnsrotsaker & fetaostkräm 11 propoints

Hade lite biffar i frysen som vi ville göra middag på och då blev det så här. Gott, slankt & enkelt.

Färsbiffar med ugnsrotsaker & fetaostkräm 11 propoints
2 portioner

250 gram nötfärs
Valfria kryddor
1 tsk milda culiness

Blanda färs med önskade smaksättare. Vi tog bara salt, peppar & worshistersås.
Stek hastigt i lite fett.


Rotsaker
2 potatis
1-2 palsternacka
2 morötter
1 gul lök
1 msk honung
1 tsk olja
1 msk hackad persilja

Pommes fritteskrydda
Vitlökspulver
Salt & peppar

Skala alla rotsaker och skär i stavar. Lägg på teflonfolie och spraya med olja, krydda med salt & peppar och honung. In i ugnen ca 30 min i 225 grader. Tillsätt persiljan ca 5 min på slutet.

Fetaostkräm
50 gram fetaost max 10%
1 dl matyoghurt 8%
1/2 klyfta vitlök
Färsk basilika
Salt & peppar

Gaffelmosa osten i en skål tillsammans med basilika (både blad och stjälkar) & vitlök. Mixa till en röra. Vänd ner yoghurten i röran. Smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt.

Servera biffar och rotsaker tillsammans med fetaostkrämen.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar