fredag 24 januari 2014

Oxfilepasta 13 Smartpropoints

Omräknat recept till Smartpoints - 25/1-2019

Jippie, såå härligt med fredag. En tuff jobbvecka är slut och nu ser vi fram emot ännu en lugn helg. Hoppas på ett riktigt bra resultat på vågen på måndag då jag har varit sjukt disciplinerad i veckan.

Vi kör plankan challenge och är uppe på 3,5 min - galet jobbigt. Pallar inte hela tiden på benen utan får avsluta på knäna, men det är jobbigt det också.

Fredagsmys & go lyxig pasta.

Oxfilépasta 15 propoints
2 portioner

130 g pasta, tex tortigloni
150 g oxfilé
100 gram färska champinjoner
2 tsk smör
1  dl matlagningsgrädde max 15%
1 1/2 dl kraftig oxbuljong
1/4 dl konjak (räknas ej, kokar bort)
1 kvist färsk timjan, eller torkad efter tycke & smak
1/2 gul lök
Salt och peppar

Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet i ett durkslag.

Skala och finhacka löken och repa bladen av timjankvisten. Fräs lök och timjan i smör. Häll över buljong, konjak och grädde och låt småkoka i 10 minuter.

Klyfta svampen & stek i lite fett. Krydda med salt & vitpeppar. Tärna oxfilén, krydda med salt & svartpeppar och stek hastigt i lite fett i en stekpanna. Blanda i såsen med oxfilén & svampen, smaka av med salt och peppar. 

Blanda såsen med den nykokta pastan.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar