onsdag 30 oktober 2013

Rosépepparbiffar 12 propoints

Hallå där. Idag bjuder jag på ett nytt recept smaksatt av rosépeppar. Lite speciell smak men mycket mycket gott tillsammans med färsbiffarna.


Rosépepparbiffar 12 propoints
4 portioner

500 g nötfärs
1 st morot, riven
1 st liten gul lök, finhackad
1 st ägg
2 msk vatten
Salt & vitpeppar
1 tsk olja till stekning

Sås
2 tsk grovmalen rosépeppar
2,5 dl matlagningsgrädde max 15%
1 dl fraiche 5%
1/2 köttbuljongtärning
1/2 tsk soja
1 msk tomatpuré

8 potatis


Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda ägg, vatten, salt, peppar och lök i en bunke. Blanda sedan ner riven morot och färs och blanda väl.
Forma till 8 biffar och stek i en stekpanna med lite olja tills de fått fin färg.
Lägg sedan ner biffarna i en gratängform och sätt in i ugnen ca 15 minuter.

Häll ur spadet som blir i gratängformen i en kastrull och blanda ner crème fariche, matlagningsgrädde, soja, tomat pure, grovmalen rosépeppar och köttbuljong. Rör om, låt koka upp och häll över biffarna, ställ in allt i ugnen några minuter.

Dekorera med hela rosépepparkorn och servera med potatis o en god sallad.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar