fredag 18 oktober 2013

Klassiskt svenskt! - Hummer toast & Biffstek med lök


 Idag var det inget Svensson fredagsmys, inte heller nån trist pizza utan en  klassisk svensk meny alá Stadshotell. Jäklig kul att göra det enkelt och gott ibland.


Hummer toast 3 propoints
2 portioner

1 st kokt hummer (ca 100 gram kött)
2 skivor toast
2 tsk lättmajonäs
Citron
Dill
Gurka

Rosta brödet. Bre lite majonäs på varje skiva och toppa med ett salladsblad, hummer, gurka, dill & citron.

Servera!









Biff med lök 8 propoints
4 portioner

4 st utskuren biff ca 150 gram styck
4 gul lök
2 tsk milda culiness
1/2 tsk stevia
3 dl vatten
1 1/2 msk kalvfond
Soja
Salt, Vitpeppar & svartpeppar
Hackad persilja

8 potatis
Saltgurka

Koka potatis. 

Skär löken i inte allt för tunna skivor. Löken ska mjukna långsamt i lite smör på medelhög värme och ska inte brynas utan bara efter minst 20 minuter bli lätt gyllene. 
Strö över stevia, rör om och slå på vatten och kalvfond. lte soja och rejält med vitpeppar. Sjud upp och håll varmt. 

Banka ut biffarna (rumstempererade) till knappt 1 cm tjocklek, torka dem torra med hushållspapper och salta och peppra. 
Stek på hög värme i en blandning av olja och milda, ett par minuter på var sida så de fortfarande är lätt rosa inuti. 
Ta upp köttet och slå löken med skyn i stekpannan så den snabbt kokas ur. 

Servera med potatis, saltgurka, biffarna toppade med löken, häll sky över och drössla över hackad persilja.






Gött med öl & nubbe



2 kommentarer:

  1. Hej
    Såg i ett av dina recept att du använde chiliflakes, har tidigare haft det men köpt när jag varit på resa i Turkiet och det är stört omöjligt att hitta i Malmö. Köper du i butik eller på nätet ?
    Hälsningar
    Maria

    SvaraRadera
  2. Köper i vanliga affären, Santa Maria har i vanlig kryddburk ;)

    SvaraRadera