torsdag 24 oktober 2013

Vitkåls "pasta" med basilika kräm & korv 12 propoints

Jobbat sent och kommer hem till dukat bord och en middag inspirerad av Tommy Myllymäki. 
Denna härliga "pasta" är häftig & jäkligt god. Går att kombinera med allt möjligt gott. Tack älskling för god mat!

Vitkåls "pasta" med basilika kräm & korv 12 propoints

2 portioner

1/4 vitkålshuvud
1 gula lök, tunt klyftad
1/2 paket sugarsnaps eller sockerärtor, skurna på mitten
1/2 vitlöksklyfta, skalad
1/2 kruka basilika
1/4 dl sötmandel, hackad
50 g ost max 10%, grovt riven
1/4 dl rapsolja
2 st korv med hög kötthalt  - vi hade korv från vår korvkurs på Taylor & jones. (6 propoints/st)
salt och svartpeppar


Mortla vitlöken tillsammans med basilikablad i en mortel. Tillsätt hackad mandel, riven ost och rapsoljan. Blanda och smaksätt med salt.
Strimla vitkålen tunt. Fräs tillsammans med lökklyftorna så att det mjuknar. Tillsätt sugarsnaps, salt och svartpeppar.
Rör ner basilikkrämen, blanda runt och lägg upp på tallrik. 

Servera med stekt korv & lite riven ost och svartpeppar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar