tisdag 5 november 2013

Fläskkotlett med svamp 9 propoints

I helgen var vi på finlandskryss, alltid lika kul men det tar på krafterna. Orkade dock baka lussebullar i söndags. Receptet hittar ni här. Det är min systers recept och godare lussebullar får ni leta efter. Vi äter inte så många själva utan ett gäng ska sparats till jul & tas med till svärmor.

Det är inte alltid så lätt att hitta inspiration & laga nya rätter, så ni får ha lite tålamod med mig. Här kommer nått nytt, enkelt & gott.



Fläskkotlett med svamp 9 propoints

2 portioner

2 st fläskkotletter a 125 gram
1 spray olja
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
200 g svamp, blandad
1 st vitlöksklyftor, hackade
1/2 st citron, skal
0,75 dl matlagningsgrädde max 15%
Persilja, rikligt med grovt skuren

Sätt ugnen på 100°.

Bryn fläskkotletterna hastigt i olja i en stekpanna, tills de fått fin färg.
Salta och peppra.
Lägg över i en ugnsfast form.

Stek kotletterna klara i ugnen, innertemperatur 65 grader

Stek svampen i olivolja på hög värme i en stekpanna några minuter.
Tillsätt vitlök och citronskal, stek ytterligare 1 minut.
Häll på grädde och låt koka ihop något.

Smaka av med salt och peppar.

Vänd ner persiljan i såsen och servera den till kotletterna tillsammans med råstekt potatis & haricots verts.




Årets lussebak!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar