söndag 13 oktober 2013

Liten lyxig räkmacka & Camillas fisk, totalt 16 propoints


Jobbade igår och hade rätt mycket att göra på jobbet. Hann liksom inte riktigt planera middagen så det fick bli en liten sista minuten meny. Ogillar skarp att gå och handla utan en riktig plan.

Liten lyxig räkmacka 4 propoints
2 portioner

1 skiva jättefranska
1 tsk milda culiness
ca 200 gram räkor, frysta eller färska (ca 20 st skalade)
1 hårdkokt ägg
1 tsk lättmajonnäs
1 sockerärta
Pressad citron
Dill
Gurka
Salladsblad

Dela brödet i två avlånga bitar utan kanter. Stek i lite smör. Låt kallna på lite papper.

Lägg lite sallad på varje bröd. Skiva ägg och lägg ett par skivor på varje smörgås. Bre på lite majonäs och toppa med en rad räkor. Garnera med tunt skivad sockerärta,  hackad gurka, pressad citron & dill.







Den här fiskrätten gjorde mamma när vi barn bodde hemma och min syster Camilla älskade den, därav namnet.

Camillas fisk 12 propoints
4 portioner

600 gram torskfilé
2 tsk salt
3 msk milda culiness
1 äggula
Vitpeppar
2 msk skorpmjöl
3 msk riven ost max 17%
2 1/2 dl matlagningsgrädde 15%
2 msk hackad dill

Dill & färska räkor till garnering.

8 potatis

Gnid in fiskfileér med salt. Låt vila.

Smält 2 msk smör, blanda i äggulan och vitpeppar. Pensla fisken med detta och vänd dem sedan i en blandning av ost & ströbröd.

Lägg filéerna på ett smort ugnsäkert fat och klicka en msk smör på fisken.

Sätt in fisken i ugnen på ca 225 grader och låt fisken få färg, ca 15 minuter. Ös under tiden med steksmöret.

Koka upp grädden, blanda i dill och häll på lite i taget på sidan fisken. Totalt ca 25 minuter i ugnen.

Garnera med räkor & dill. Servera med pressad potatis.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar