fredag 25 oktober 2013

Hummersallad med cintronmajonnäs & Biff Rydberg - 14 propoints

Dagens fredagsmys tackar vi extrapriserna på ica för, och inspirationen kommer från Plura & vår goda vän Jocke som är tokig i Rydberg.

Hummersallad med cintronmajonnäs 4 propoints
2 portioner

1 st Hummer
1 liten eller 1/2 stor Avocado
1/4 Rödlök
1/2 Citron
1/2 Mango
1/2 Paprika
35 g Machesallat

2 tsk lättmajonnäs
Pressad citron
Svartpeppar


Befria hummerstjärtar och klor från skal och lägg köttet åt sidan. 
Dela och gröp ur avokadon, mosa och blanda med den hackade löken, lite olivolja och några droppar citron, salta och peppra försiktigt. 
Skala och skär mangon i små tärningar. Strimla den rostade parikan. Använd en s.k. serveringsring när salladen läggs upp. Då blir det extra snyggt! 

Lägg ett lager av avokadoröran i botten av ringen, fortsätt med ett tunt lager mango och sedan ett tunt lager paprika. Toppa med ett lager hummerkött och en klo. Fördela salladen runt om, ringla citronmajonnäsen över det hela. och ta bort ringen. 
En dillkvist blir pricken över i.

Denna exklusiva sallad var verkligen fräsch & god. Rekommenderas varmt.








Biff Rydberg 10 propoints

2 portioner

300 gram oxfilé
4 potatis
1 1/2 gul lök
2 tsk smör
1/2 dl fraîche 5%
1 tsk grovkornig senap
1/2 tsk fransk senap
Sötningsmedel
Salt & svartpeppar

Skala och tärna potatis i centimeter stora bitar. Hacka lök.
Tärna köttet i något större tärningar än potatisen.

Salta & Stek potatis i ugn 225 grader på ett teflon papper. Spraya ev lite olja på. Ca 20 min.

Stek lök mjuk på svag värme i lite smör.
Rör ihop senapscreme.

Salta & peppra kött och stek hastigt i varm panna. Vill inte att det ska bli genomstekt för allt i världen.

Servera på tallrik i rader, kött, lök och potatis med tillhörande crème. Det ska blandas i magen, inte på tallriken.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar