Ikväll lagade vi till en riktigt stor och härlig entrecote. Mums.
Entrecote med ugnsrostade rotsaker, sås och stekta champinjoner. 13 propoints
2 portioner
2 entrecote a' 200 gram
2 potatis
1 palsternacka
1 morot
1 gul lök
1 klyfta vitlök
Färska champinjoner
Cocktailtomater
Olja
Kryddor
Sås:
Schalottenlök
1 dl milda mat 7%
Minimjölk
Kalvfond
Gelé
Cognac
Fransk senap
Pepparmix
Mm enligt tycke å smak
Koka ihop till en kraftig och god sås.
Strimla rotsaker grovt tillsammans med lök och vitlök. Lägg i ugnsform med olja och kryddor. Stek ca 25 min i 225 grader. Lägg in tomater sista 5 min.
Stek champinjoner i klyfter. Salt & peppar.
Stek entrecote hastigt till lämplig stekgrad. Tillsätt stekskyn till såsen.
Servera å njut.
Bon apetit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar